Garduri din lemn moderne

Garduri din lemn moderne

Gardurile tip matrice raman in continuare printre cele mai interesante accesorii necesare pentru delimitarea unui spatiu sau a unui perimetru. Si asta, nu intamplator sau pentru ca asa spunem noi , ci pentru simplul fapt ca au acelasi model indiferent din ce parte sunt privite, fie atat din interiorul cat si exteriorul curtii.

Din acest motiv incercam sa va prezentam aici un astfel de gard tip matrice amplasat pe o fundatie extrem de bine realizata, pe un teren asezat in panta. Panourile sunt fixate de stalpii principali de sustinere ai gardului care sunt realizati la o grosime de aproximativ 20 cm.

Si pentru ca tot spuneam ca gardul respectiv este in panta , proprietarul a ales un design interesant , cu ajutorul caruia a amplasat cate doua panouri de gard la aceeasi inaltime. Partea din ciment a gardului nu intra in atributiile noastre, ci numai panourile din lemn.

Referitor la panouri acestea sunt realizate din lemn de rasinoase , bine lacuit cu lac cerat pe baza de apa de la ICA ITALIA, aplicat in mai multe straturi , cu slefuire dupa fiecare strat. In aceste conditii gardul nostru poate face fata tuturor intemperiilor indiferent de anotimp. fie ca este vorba de ploaie, soare sau ger.

Lamelele acestui model de panou sunt realizate la 14 cm latime si 2 cm grosime. cu muchiile rotunjite. De asemenea ar mai fi de precizat aici ca panourile sunt realizate in culoarea castan. Daca aceasta culoare nu se sincronizeaza cu celelalte corpuri de mobilier puteti opta pentru obtinerea oricarei alte culori din cele exustente in paletarul de la producator.

Un alt detaliu interesant este legat de distanta dintre stalpii principali de sustinere  sau dintre tevile rectangulare, aceasta nu trebuie sa depaseasca lungimea de 2 metri. In caz contrar panourile din lemn ar putea suferi deformari in timp. Insa chiar si pentru a putea preintampina aceasta situatie, printre lamelele orientate in plan orizontal , este plasat chiar la jumatatea panoului , lamele tip fideluta , in plan vertical.

In aceste conditii , panourile de gard nou realizate trebuie sa isi pastreze calitatile pentru mai multi ani consecutivi. Asa ca nu ezitati sa acordati valoare maxima gardului cat si a intregii locatii pentru amplasarea unui astfel de accesoriu.