Foisoare octogonale

Foisoare octogonale.

 

Realizate pe o fundatie de ciment de 10 / 15 centimetri grosime modelul de foisor din lemn prezentat aici , reuseste sa completeze in mod placut designul exterior din respectiva curte. Prin felul in care acesta intra intr o forma rezonanta cu celelalte corpuri de mobilier aflate in imediata apropiere sau chiar si cu imobilul.

Altfel spus, foisorul din imagine este realizat din lamele din lemn orientate in plan vertical, care sunt decupate in mod traditional. In partea superioara, foisorul este prevazut cu un model de gardulet decorativ realizat din lamele tip fideluta sub forma de romb.

Si tot in partea superioara a foisorului se regasesc si contravanturile. Aceste componente din lemn montate de o parte si de alta a fiecaruia dintre stalpii principali si care au rolul de crestere a stabilitatii si rezistentei acestui model. Acestea din urma au o grosime de 10-11 cm. Si ca oricare alta  componenta principala a foisorului beneficiaza de o buna lacuire cu lac cerat pe baza dee apa de la ICA ITALIA, aplicat in 3 straturi cu slefuire dupa fiecare strat aplicat.

In aceasta situatie modelul respectiv de foisor , poate face fata tuturor intemperiilor de peste an , la fel de bine indiferent de anotimp. Acoperisul este realizat din sindrila bituminoasa de la TEGOLA.